m2i

Home About M2i Careers

AfbCareersM2i is the network organisation in the field of functional and structural materials. We conduct outstanding fundamental and applied research in the fields of structural and functional materials.

Currently more than 100 PhD and PostDoc reseachers are working on M2i’s research projects which are carried out in close cooperation with M2i’s industrial partners by top-level university groups both in the Netherlands and abroad.
As researcher in the M2i research program, you will be recruited and employed by M2i’s academic partners (universities, research organisations). 

Research vacancies

 

Multi-scale physical modelling of failure due to Thermo-Mechanical Fatigue in cast iron
PhD position, Eindhoven University of Technology, The Netherlands

This project is a collaboration between DAF and Eindhoven University of Technology within the FOM-M2i Industrial Partnership Program Physics of Failure.

For more information and application, please contact:
Dr.ir. V.G. (Varvara) Kouznetsova
Dept. Mechanics of Materials, Fac. Mechanical Engineering, Eindhoven University of Technology, The Netherlands
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Phone: +31 40 247 58 85

The researcher will be employed by Foundation of Fundamental Research on Matter (FOM).

Thermo-mechanical fatigue in cast iron, occurring in truck engines
PhD position, Ghent University, Belgium

This project is a collaboration between DAF, Ghent University and Eindhoven University of Technology within the FOM-M2i Industrial Partnership Program Physics of Failure.

For more information and application please contact:
Prof.dr.ir. L.A.I. Kestens
Department of Materials Science and Engineering, Ghent University, Ghent, Belgium
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  
Phone: +32 9 331 04 58

The researcher will be employed by Foundation of Fundamental Research on Matter (FOM).

Open Application for PhD Research position

Open Application PhD 

Open Application for PostDoc Research position

Open Application PostDoc

Vacancies 

Senior Onderhoudsmanager
Noord Holland, The Netherlands

Ga jij de uitdaging aan om het totale onderhoud voor een nieuw te bouwen filmlijn en lamineerlijn te realiseren bij een vooraanstaand metaalproducent?

Als Senior Onderhoudsmanager voor een nieuwe productielijn bij onze opdrachtgever, ben je verantwoordelijk voor de capaciteit en de functionaliteit van de nieuwe filmlijn en de lamineerlijn. Jij krijgt de kans om een nieuwe beheerorganisatie op te zetten die werkt volgens hoge standaarden en zorgt voor een optimale beschikbaarheid van deze productielijnen. Hiermee leg je de basis voor het onderhoud van deze lijnen met een robuuste structuur en goede onderhoudsconcepten. Je werkt nauw samen met je collega trioleden van productie en technologie, en met kennisdragers binnen de onderhoudsorganisatie van moeder- en zusterorganisaties in Nederland, België en de UK.

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct via de website en stuur je motivatiebrief mee. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Marike Rupert, telefoon 06 30477067. Klik hier voor de volledige vacature en om te solliciteren. De sollicitatieprocedure verloopt via onze inhouse partner BIRD recruitment. 

Proces- en Producttechnoloog polymeer gecoat verpakkingsstaal
Velsen Noord (omgeving Amsterdam), The Netherlands

Opzetten en inrichten van nieuwe lamineerlijn: polymeer op staal

Je bent vanaf dag één betrokken bij de bouw en inrichting van proces en productie. Daardoor krijg je te maken met veel nieuwe situaties waarin beslissingen en besluiten genomen moeten worden om de lamineerlijn up and running te krijgen. Belangrijke focus daarbij ligt op het opstellen van een FMEA en control plan. Daarnaast ben je ervoor verantwoordelijk dat de kritische risicofactoren helder in beeld zijn om de gewenste kwaliteit te leveren.

Specifieke verantwoordelijkheden / kerntaken zijn:

        Optimale producteigenschappen weten te bereiken volgens specificatie en hierin tevens adviseren

        Zorgdragen voor een excellente procesbeheersing en kwaliteitsborging en het wegnemen van technologische knelpunten

        Randvoorwaarden creëren voor een consistente productie van de juiste kwaliteit tegen minimale kosten

Je werkt intensief samen met je collega’s MT-leden van Productie en Onderhoud, vestigt nauwe contacten met Central Technical en met R&D en je maakt gebruik van de bestaande expertise van lamineren bij een bestaande, kleinschaliger lijn. Je zoekt een actieve samenwerking met klanten, leveranciers en researchinstituten. De planning voorziet erin dat de productielijn in 2017 op niveau is.

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct via de website en stuur je motivatiebrief mee. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Marike Rupert, telefoon 06 30477067. Klik hier voor de volledige vacature en om te solliciteren. De sollicitatieprocedure verloopt via onze inhouse partner BIRD recruitment.

 

Vacancies of our partner BIRD Recruitment BV 

 

Bird recruitment

Business Developer
Delft, The Netherlands

Ben jij die enthousiaste, communicatief vaardige Business Developer met een achtergrond in Chemie of Life Sciences die wij zoeken?

Organisatie
BIRD Recruitment B.V. (BIRD) richt zich op Werving & Selectie, Detachering en Projectstaffing in Chemie, Materialen en Life Sciences. BIRD heeft haar hoofdvestiging in Delft en tevens vestigingen op het BioScience Park in Leiden en Chemelot in Urmond.

Vanaf 1994 hebben we in en buiten Nederland vele organisaties geholpen in het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen door het vervullen van posities, van junior tot ervaren professionals, van hands-on tot specialist. Anderzijds begeleiden we zo kandidaten in het vinden van een nieuwe baan, een volgende stap in hun loopbaanontwikkeling.
Met veel opdrachtgevers bestaat een langdurige relatie, onder andere via preferred suppliership. Daarbij maken veel kleinere en middelgrote organisaties ook gebruik van de diensten van BIRD. We willen onze diensten aanbieden aan meer spelers in de markten waar BIRD actief is, de groei die de afgelopen vijf jaar is ingezet willen we voortzetten. Ons team van recruiters heeft een technisch academische achtergrond in de chemie of life sciences. Zij begrijpen onze klanten goed en kunnen meedenken in de inhoudelijke aspecten van de functie en in de behoeften van de organisatie.
Daarom is uitbreiding van het business development team nu gewenst.

BIRD Recruitment is onderdeel van het Materiaal innovatie instituut M2i, welke als doel heeft als netwerkorganisatie de verbinder te zijn tussen de industrie en wetenschap met een focus op materialen

De functie
De functie van Business Developer richt zich op het uitbreiden van commerciële relaties met bestaande en nieuwe klanten, met name in de sectoren Chemie en Life Sciences. Vanuit je ervaring in deze markten ken je de weg. Je volgt de ontwikkelingen en specifiek de behoeften van organisaties. Je legt contacten en onderhoud relaties. Als strategisch en operationeel resource partner bespreek je waar BIRD support kan bieden en werk je dit uit tot aan concrete opdrachtvoorstellen. Je reist veel binnen Nederland, mogelijk richt je je op een specifieke regio. Je werkt zelfstandig, en je schakelt met het team van recruiters om passende oplossingen voor resourcevraagstukken van onze klanten te leveren.
De functie is gebaseerd op zelfstandig ondernemerschap en kan desgewenst parttime en / of in combinatie met andere ondernemers-activiteiten gedaan worden.

Wat vragen wij?
- Een enthousiaste, empathische BSc-er/MSc-er in Chemie, Life Sciences of vergelijkbaar.
- Ondernemer en ondernemend, legt zelfstandig contacten, ziet strategische connecties.
- Aantoonbare commerciële ervaring, met bijbehorende behaalde resultaten.
- Communicatief vaardig, zowel extern (klanten) als intern (het team van recruiters).
- Zelfstandig kunnen werken, initiatiefrijk, ondernemend.
- Mobiel en bereid tot reizen.
- Flexibel in te delen werkweek.
Wat bieden wij?
- Een veelzijdige baan in een zeer dynamische sector, binnen een team van professionals.
- Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief.
- Een flexibele indeling en honorering op basis van winstdeling.

Neem voor inlichtingen contact op met Jay Baktawar, 088-0351993.

Maak je interesse kenbaar middels een sollicitatie via de website.

More information and application

Scientist Thermal Analysis
Limburg, The Netherlands

Experience with thermal analysis? Please respond now!

Within this broad field of morphological characterization, thermal analysis & calorimetry has been developed as a powerful analytical domain in order to reveal the morphological / thermal transitions with respect to polymers.
The aim in the field of Thermal Analysis has always been applying the deep understanding of polymer material properties to reveal the structure-properties relationships with respect to its morphology.

More information and application

Scientist Mechanical Engineering
Zuid Limburg, The Netherlands

Academic background in mechanical engineering and knowledge of polymers? Please respond now!

- Defining opportunities, analyzing them, and by developing/ proposing the most efficient tools (numerical as well as experimental).

- You will solve these problems based on a broad scientific base.

- You will be stimulated and coached to develop yourself in the scientific projects, as well as on your personal skills like entrepreneurship, communication and leadership

More information and application

Manager Industrial Coatings
Noord Brabant, The Netherlands

Experience in industrial coatings and commercial skills? Please respond now!

Function

- Identifying and realization of new opportunities in the market which are in line with the technical and commercial objectives.
- Giving technical support to our customers and sales organization in short and long term projects.
- Cooperating with the international application team to realize a high-quality technical support directed to our customers.
- Cooperation and support to the international sales team to achieve the set goals and objectives.
- Initiating and supporting the development of new products for the market.

More information and application

Project leader Coatings
Zuid Limburg, The Netherlands

Experience with coating and leadership skills? Please respond now!

- Manage the Laboratory team (about 10 direct reports) in order to increase sales of new and existing products.
- Interpret, analyze and report the results as obtained from the laboratory tests.
- Participate in projects and act as project manager.
- Direct customer contacts regarding specific projects.
- Support including training the sales team in using the different product in order to optimize our service towards our customers.
- Support the manufacturing department in case of production problems.
- Manage and solve complaints.

More information and application

Chemist coating
Zuid Limburg, The Netherlands

Chemist with experience in coating? Please respond now!

Function
- Schedule, prepare and execute tasks for the testing and optimization of coating properties of binders and resins developed by our company.
- Interpret, analyze and report the results as obtained from the laboratory tests.
- Confirm the reliability and reproducibility of the obtained results.
- Develop new and adapt existing applications of the binder systems.
- Prepare new or improved formulations by performing laboratory experiments.
- Communicate with the business on results of tests and experiments.
- Working in projects and act as project manager of (small) projects

More information and application

Corrosie Onderzoeker
Noord-Holland, The Netherlands

Heb je een achtergrond in corrosie onderzoek en ben je op zoek naar een nieuwe baan? Reageer dan snel!

De functie
Je acquireert, initieert en voert met het team onderzoek uit.
Je maakt daarvoor voorstellen voor een kostenindicatie.
Je rapporteert aan de klant over de onderzoeksresultaten en je adviseert hen over het vervolg ten aanzien van preventie, onderhoud en reparatie.
Je onderhoudt tijdens het onderzoek contacten met de opdrachtgever.
Je bent erop gericht om de vraag achter de gestelde vraag te doorgronden, zodat je je scherp daarop met je advies kan richten.
Je rapporteert aan de Directeur.

More information and application

Sr. Scientist Molecular Separations
Limburg, The Netherlands

Experience with separation technology!

Function
- You develop and deliver research projects, both in business and corporate, by using scientific knowledge in the area of Molecular Separations.
- You also create support for implementation in engineering and manufacturing.
- You are responsible for the development of the competence and you play a leading and prominent scientific role in competence development projects (e.g. as Project Manager), generating new expertise, new concepts and scientific innovations in a broad range of separation expertise’s.
- While you stay abreast of relevant scientific developments in order to develop and integrate knowledge for the competence and ensure access to relevant scientific sources.
- You also will be coaching scientists either in groups or on individual basis.
- Depending on experience, your personal drive and results development into a principal scientist position is possible.

More information and application

Scientist Microscopy Analysis
Limburg, The Netherlands


- You contribute to a team of microscopists and project leaders in problem solving and innovation via creation of morphological insight in (bio)materials using state-of-the-art microscopic techniques.
- It is your ambition to work in a high performing team delivering high quality work with flexibility in challenging work dynamics and learning attitude.

More information and application

Engineer Productontwikkeling
Noord-Brabant, The Netherlands

Ervaring met productontwikkeling en dispersies? Lees dan snel verder!

De functie
- Verantwoordelijk voor het ontwikkelen en optimaliseren van nieuwe en bestaande producten op het gebied van smeermiddelen.
- Je focus ligt bij het ontwikkelen en schrijven van recepturen die je zelf test in ons lab.
- Je speelt een belangrijke rol bij het introduceren van nieuwe recepturen bij productie en het doorvoeren van aanpassingen in de formuleringen zodat de producten kunnen worden opgeschaald tot fabrieksniveau.
- Je wordt geacht zelfstandig te kunnen functioneren en een hoge dosis initiatief te tonen bij de ontwikkeling van nieuwe producten. In overleg met klanten, collega's, distributeurs en leveranciers ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de nieuwe producten.
- Je signaleert trends en ontwikkelingen op het gebied van smeermiddelen en vertaalt deze naar praktische toepassingen.
- Je plant onderzoeken naar bestaande en nieuwe grondstoffen.
- Daarnaast kom je met nieuwe ideeën voor duurzame producten en grondstoffen.

More information and application

More information

If you have any questions regarding the positions at M2i please contact us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

 

 

 

 

 

 

 

LogoEZ Transp