m2i

Home About M2i Careers

AfbCareersM2i is the network organisation in the field of functional and structural materials. We conduct outstanding fundamental and applied research in the fields of structural and functional materials.

Currently more than 100 PhD and PostDoc reseachers are working on M2i’s research projects which are carried out in close cooperation with M2i’s industrial partners by top-level university groups both in the Netherlands and abroad.
As researcher in the M2i research program, you will be recruited and employed by M2i’s academic partners (universities, research organisations). 

Research vacancies

Talent Recruiter
M2i Office, Delft, The Netherlands

Ben jij die energieke recruiter met een technische achtergrond en passie voor mensen, dan zijn we op zoek naar jou!

De nieuwe organisatie

Materials innovation institute (M2i) is een Technologisch Top Instituut op het gebied van High-Tech materialen. Door nauwe samenwerking tussen vooraanstaande onderzoeksgroepen en industriële partners in Nederland en Europa wordt grensverleggend materiaalonderzoek gedaan. Het netwerk van M2i bestaat uit totaal ca. 60 industriële partners en universiteiten.

Het instituut telt momenteel ongeveer 105 medewerkers, waarvan er ca. 90 als onderzoeker werkzaam zijn op verschillende universiteiten in Nederland en Europa. Op het hoofdkantoor gevestigd in Delft werken momenteel rond de 15 medewerkers.

De organisatie zit volop in een veranderingstraject en deze transitie leidt naar een uitbreiding van de scope en dienstverlening, één hiervan wordt Human Capital.

De inspirerende werkomgeving

Je bent onderdeel van een klein team en je werkt in een informele sfeer. HR is in hoofdlijn verantwoordelijk voor Recruitment, HR-advisering en het algehele personeelsbeleid. Je rapporteert aan de HR & Communications Manager.

De uitdaging

Als Talent Recruiter ben je verantwoordelijk voor het continu sourcen van (internationale) talenten voor diverse lang- en kortlopende onderzoeksprojecten. Hierbij richt je je zowel op actuele vacatures als op de proactieve werving van talenten voor de toekomst. Hier ligt een belangrijke focus op hoogopgeleid technisch-wetenschappelijk personeel.

Als geboren netwerker ben je in staat om continu nieuwe arbeidsmarktkanalen aan te boren en weet je steeds op creatieve en vernieuwende wijze met talenten in contact te komen. Je weet feilloos de juiste match te maken tussen de eisen van de onderzoeksgroepen en de corporate values van M2i en de industriële partners.

In de rol van Talent Recruiter ben je  verantwoordelijk voor het gehele proces van werving en selectie van de kandidaten en de follow-up met de onderzoeksgroepen en industriële partners. Je zult ook actief deelnemen aan de ontwikkeling en uitvoering van evenementen en activiteiten voor deze talenten en de verdere ontwikkeling van de arbeidsmarktcommunicatie van M2i.

Wat vragen wij

·        HBO of WO opleiding, bij voorkeur in een Technische richting (bijv. Material Science/ Engineering of Mechanical Engineering)

·        Minimaal een sterke affiniteit met techniek en wetenschap of enkele jaren technische studie

·        Gedegen ervaring met moderne recruitment- en arbeidsmarkttechnieken (zoals Social media)

·        Bij voorkeur minimaal 1 jaar ervaring met campus- of graduate recruitment

·        Zelfstandige resultaatgedreven professional die ook uitstekend in staat is om in een team te functioneren

·        Proactieve houding met focus op accuratesse en efficiency

·        Intuïtief sterk om de juiste match te maken tussen de partners en nieuwe toptalenten

·        Uitstekende netwerker en relatiebouwer die weet zowel intern als extern (in een academische als ook industriële omgeving) relaties aan te gaan en te onderhouden

·        Excellente plannings-, projectmanagement en organisatievaardigheden, waarbij deadlines, de goede prioriteitstelling en hoge werkstandaarden een belangrijke rol spelen

·        Flexibele en adaptieve houding om continu in te spelen op de behoefte van de partners en M2i en hierbij ook de bereidheid om regelmatig te reizen

·        Bij voorkeur ervaring om in een internationale omgeving te recruiten en in staat om in en met complexe, innovatieve en dynamische organisaties te werken

·        Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk

Ons aanbod

M2i heeft een goed arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een marktconform salaris en uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden.

M2i kent een uitstekende en collegiale werksfeer. Je werkt veelal in teamverband met professionele en enthousiaste collega's.

Solliciteren?

We zien graag je sollicitatiebrief, CV in het Engels en salarisindicatie vóór 20 september 2014 per e-mail tegemoet, op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , t.a.v. Irina Bruckner, HR & Communications Manager. Mocht je eerst nog vragen hebben over de functie, neem dan contact op met Janneke Curovic via telefoonnummer 015 – 278 2535. Informatie over M2i is te vinden op onze website: www.m2i.nl.

Mechanical properties and failure prediction of resistance spot welded AHSS steels
PhD position, University of Groningen, The Netherlands

 
More information and application

Multi-scale physical modelling of failure due to Thermo-Mechanical Fatigue in cast iron
PhD position, Eindhoven University of Technology, The Netherlands

This project is a collaboration between DAF and Eindhoven University of Technology within the FOM-M2i Industrial Partnership Program Physics of Failure.

For more information and application, please contact:
Dr.ir. V.G. (Varvara) Kouznetsova
Dept. Mechanics of Materials, Fac. Mechanical Engineering, Eindhoven University of Technology, The Netherlands
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Phone: +31 40 247 58 85

The researcher will be employed by Foundation of Fundamental Research on Matter (FOM).

Thermo-mechanical fatigue in cast iron, occurring in truck engines
PhD position, Ghent University, Belgium

This project is a collaboration between DAF, Ghent University and Eindhoven University of Technology within the FOM-M2i Industrial Partnership Program Physics of Failure.

For more information and application please contact:
Prof.dr.ir. L.A.I. Kestens
Department of Materials Science and Engineering, Ghent University, Ghent, Belgium
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  
Phone: +32 9 331 04 58

The researcher will be employed by Foundation of Fundamental Research on Matter (FOM).

Understanding the interface decohesion in complex polycrystalline microstructures 2
PhD position, Eindhoven University of Technology, The Netherlands / MPIE, Germany

This project is a collaboration between Tata Steel, Eindhoven University of Technology and Max Planck Institut für Eisenforschung within the M2i research program.

More information and application

 

More information

If you have any questions regarding the M2i research positions, please contact us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

 

 

 

LogoEZ Transp